Technik organizacji usług gastronomicznych

Technik organizacji usług gastronomicznych planuje produkcję i ustala asortyment potraw, dokonuje oceny jakości półproduktów i wyrobów gotowych, potraw i napojów, pod kątem ich zgodności z przepisami kulinarnymi, nadzoruje przebieg procesów technologicznych zgodnie z normami, obowiązującymi recepturami i wymogami sanitarnymi, prowadzi dokumentację dotyczącą rozliczeń produkcji gastronomicznej i kalkulację, obsługuje maszyny i urządzenia gastronomiczne, organizuje i nadzoruje obsługę konsumentów, pracę magazynu oraz organizuje i nadzoruje proces produkcyjny, często prowadzi własną placówkę gastronomiczną.

Praca: Na rynku jest coraz więcej pracy dla specjalistów od żywienia. Zdrowe odżywianie jest modne. Coraz więcej osób chce mieć ładną sylwetkę i cieszyć się dobrym zdrowiem. Absolwent będzie mógł pracować w firmach kateringowych, restauracjach, hotelach, własnej firmie świadczącej usługi gastronomiczne.

Pobierz podstawę programową kształcenia w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych!

(Visited 69 times, 1 visits today)

Wyszukiwanie

Sonda

Jakie szkolenie Cię interesuje?

Wyniki

Loading ... Loading ...